Goesthing wil mensen en / in organisaties gidsen in de transitie naar een meerstemmige ecorechtvaardige samenleving. Door de wijsheid van de minderheidsstem in te brengen in besluitvormingsprocessen, door de interculturele dialoog te faciliteren en door compassievol conflicten met elkaar aan te gaan, ontstaat creatie en verbinding in groepsprocessen.

Fanny Matheusen geeft al 20 jaar training, procesbegeleiding, intervisie en coaching aan groepen professionals en vrijwilligers in zeer uiteenlopende contexten.

Volg een Deep Democracy training

Deep Democracy is een vernieuwende methode voor inclusieve besluitvorming met ruimte voor alle perspectieven en het oplossen van tegenstellingen, spanningen en conflicten. Er wordt ruimte gecreëerd voor emotie, ervaringen en gebeurtenissen uit het verleden. Deep Democracy is geschikt in veranderingsprocessen, en voor wie streeft naar co-creatieleiderschap en zelfsturende teams.

Goesthing biedt je een volledig opleidingstraject tot Deep Democracyfacilitator. Starten doe je met de tweedaagse Level 1 training. Daarin leer je de grondbeginselen en een aantal facilitatievaardigheden om de methode in je eigen praktijk toe te passen. En sinds 2018 kan je ook de Level 4-training volgen bij Goesthing, uniek in België.

Bekijk heel ons aanbod

Mijn held is een hulpverlener

hulpverlener_frontsept2017 (1)

Mijn eerste boek “Mijn held is een hulpverlener” verscheen in september 2016.

Bestellen

Mijn boek is verkrijgbaar via www.lannoocampus.be en in een aantal boekhandels. Je kan het ook rechtstreeks bij mij bestellen. Voor 24,99 euro ontvang je een gesigneerd exemplaar en krijg je gratis 2 exclusieve postkaarten die mijn LOVE & PEACE-verhaal samenvatten en in beeld brengen. Om op te sturen naar jouw helden. Lees verder “Mijn held is een hulpverlener”

Fran van KBC Asset Management over Deep Democracy

Deep Democracy voelde voor mij een beetje als thuiskomen, als puzzelstukken die in elkaar vallen: een filosofie geboren in Afrika, diversiteit en minderheidsstem naar boven halen, het anders-denken gaan opzoeken, erop jagen, de effectiviteit van gedragen beslissingen nemen.

 

Het heeft me als begeleider veranderd, begeleiden voelt nu heel anders, voor mezelf, en ook voor de groepen waar ik voor sta. Ik voel voor het eerst wat het is om werkelijk neutraal te zijn, naar standpunten en ook naar de uitkomst van bijeenkomst. De magische vraag “Wie herkent dit?” om rollen te spreiden is een absolute voltreffer. De herkenbaarheid van de tools, zoals de sabotagelijn maakt dat mensen het makkelijk oppikken en doorgeven aan de koffie.

 

Fanny ademt de filosofie uit en dat maakt dat de training ook helemaal klopt.

 

Binnen KBC Asset Management zijn we er dan ook meteen mee aan de slag gegaan: als methodiek voor een startdag om een groot verandertraject vorm te geven (met 130 medewerkers), het 4-stappen-beslissingsproces in teammeetings om effectievere beslissingen te nemen, in moeilijke teams om ze los te wrikken en de wijsheid opnieuw te laten stromen, op complimentendag door met Gouden Pijlen te gooien, in ons leiderschapstraject met de check-in om dialogen te starten, in ons directieteam om de wijsheid en potentieel ten volle aan te boren,… Er zijn zoveel mogelijkheden!

Lees verder “Fran van KBC Asset Management over Deep Democracy”

Blog

Fanny blogt…