Soirée Carré: deep democracy

Wanneer:
6 september 2018 @ 20:00 – 22:00
2018-09-06T20:00:00+02:00
2018-09-06T22:00:00+02:00
Waar:
Hof van Busleyden Mechelen
Frederik de Merdostraat 65
2800 Mechelen
Kosten:
Gratis
Soirée Carré: deep democracy @ Hof van Busleyden Mechelen

Op de allereerste Soirée Carré nodigen we Fanny Matheusen uit die een introductie zal geven in Deep Democracy, een vernieuwende methode voor besluitvorming. Hoe maak je bij onderhandelingen ruimte voor verschillende meningen? Hoe kan je tegenstellingen en conflicten oplossen? Hoe verenig je een veelheid van stemmen zonder te verzanden in flauwe compromissen? Deep Democracy is een krachtig instrument voor besluitvorming en het omgaan met conflicten binnen groepen, waarbij altijd geluisterd wordt naar de minderheidsstem. Vanuit De Grond der Dingen zijn we heel benieuwd hoe deze methode ons kan helpen om tot vruchtbare onderhandelingen met verschillende projectindieners te komen. Aan de presentatie van Fanny is ook een workshop gekoppeld, waarbij ze met de aanwezigen de methode van Deep Democracy meteen in de praktijk zal brengen.

Fanny Matheusen geeft al 20 jaar training en coaching aan groepen professionals en vrijwilligers in zeer uiteenlopende contexten.

Haar nieuwste boek Van zondebok naar zebra – Deep democracy: een nieuwe kijk op besluitvorming en conflicthanteringis net verschenen bij uitgeverij Pelckmans Pro. Met tekeningen van Shamisa Debroey.

Deelname is gratis, maar schrijf je zeker op voorhand in hier.

Als deelnemer kan je donderdag 6 september de hele dag het museum ook gratis bezoeken.

De Grond der Dingen – Soirée Carré

Bij het stadproject De Grond der Dingen – een initiatief van ARSENAAL/LAZARUS en het Museum Hof van Busleyden – bouwen Mechelaars actief mee aan onze gemeenschappelijke toekomst. De ingediende ideeën voor één of meer Mechelse m² kan je niet enkel op www.degrondderdingen.be maar ook in het museum bekijken en bewonderen.

Elke 1ste donderdagavond van de maand organiseren we in het museum Soirée Carré, een reeks lezingen, gesprekken en workshops omtrent De Grond der Dingen. We gaan met elkaar in dialoog en zoeken naar verdieping. De stad (her)denken, de stad (her)verbeelden, de stad maken, kraken en/of smaken. Ingediende voorstellen worden toegelicht en besproken. Kunstenaars, filosofen, sociologen, stedenbouwkundigen en andere experten bekijken de voorstellen door een kritische bril.
Samen maken we Mechelen aangenamer voor iedereen. Een delende stad, waarin de burger zelf aan zet is.

Voor wie?

Voor iedereen die actief betrokken wil zijn bij de ontwikkeling van de stad. Je hoeft nog geen idee ingediend te hebben om deel te nemen aan de Soirées.

> Meer info