Fran van KBC Asset Management over Deep Democracy

Deep Democracy voelde voor mij een beetje als thuiskomen, als puzzelstukken die in elkaar vallen: een filosofie geboren in Afrika, diversiteit en minderheidsstem naar boven halen, het anders-denken gaan opzoeken, erop jagen, de effectiviteit van gedragen beslissingen nemen.

 

Het heeft me als begeleider veranderd, begeleiden voelt nu heel anders, voor mezelf, en ook voor de groepen waar ik voor sta. Ik voel voor het eerst wat het is om werkelijk neutraal te zijn, naar standpunten en ook naar de uitkomst van bijeenkomst. De magische vraag “Wie herkent dit?” om rollen te spreiden is een absolute voltreffer. De herkenbaarheid van de tools, zoals de sabotagelijn maakt dat mensen het makkelijk oppikken en doorgeven aan de koffie.

 

Fanny ademt de filosofie uit en dat maakt dat de training ook helemaal klopt.

 

Binnen KBC Asset Management zijn we er dan ook meteen mee aan de slag gegaan: als methodiek voor een startdag om een groot verandertraject vorm te geven (met 130 medewerkers), het 4-stappen-beslissingsproces in teammeetings om effectievere beslissingen te nemen, in moeilijke teams om ze los te wrikken en de wijsheid opnieuw te laten stromen, op complimentendag door met Gouden Pijlen te gooien, in ons leiderschapstraject met de check-in om dialogen te starten, in ons directieteam om de wijsheid en potentieel ten volle aan te boren,… Er zijn zoveel mogelijkheden!

> Meer weten over ons aanbod Deep Democracy