Interculturele competentie

Open aanbod:

  • Volg de Train the Trainer voor de workshop op maandag 10 september in Antwerpen (voor wie de inhoud van deze workshop nadien aan anderen wil doceren).
  • In het najaar van 2018 plannen we ook nog een workshop in open aanbod. Schrijf je in op onze nieuwsbrief als je op de hoogte wil blijven.

> Meer info

Migratie is van alle tijden, maar de diversiteit van onze maatschappij kent vandaag een hoogtepunt. Die superdiversiteit roept bij veel mensen onzekerheid op, verwarring, angst en weerstand. Zowel in het dagelijkse contact als in de zorg rijst de vraag hoe we daarmee omgaan.

Hulpverleners, leerkrachten, trainers, leidinggevenden,… hebben bij interculturele contacten nood aan een leidraad. Fanny Matheusen ontwikkelde daarvoor het inspirerend LOVE & PEACE-model om vanuit een andere kijk anders te gaan handelen. In mijn boek “Mijn held is een hulpverlener” staan tientallen praktische tools, samen met getuigenissen van helden in menselijkheid. Je leert er de talenten kennen waarover die helden beschikken en je ontdekt de innerlijke leerweg die je als dienstverlener kan volgen.

We creëerden een workshop. In deze workshop gaan gidsen we jou van heterogeniteit naar heterogenialiteit. Je oefent de skills van de methode, reflecteert op je eigen handelen en leert nieuwe kaders kennen. En dat toegepast op jouw praktijk.

Boek één van onze freelancers en organiseer deze workshop in je eigen organisatie:

  • als workshop van 1 dag of een halve dag;
  • als kortere (academische) lezing;
  • als Train the trainer voor wie de inhoud nadien aan anderen wil doceren.

Voor een optimale wisselwerking beperken we de groepsgrootte tot 16 deelnemers. Bij grotere groepen kunnen ook 2 begeleiders worden geboekt.

Interesse? Stuur een bericht naar info@goes-thing.be met je vraag.

2017-12-19 freelancers peace workshopOnze freelancers met Fanny: Manuela, Siska, Rocio en Meike.

Ik maakte in 2014 ook 2 kleine e-boeken over: Eerste Hulp Bij Intervisie over Interculturele Cases en Intercultureel coachen. Ze zijn nog steeds gratis te vekrijgen via dit formulier.

Een held van een hulpverlener, heeft:

Lef
Ootmoedigheid
Verbeelding
Erkenning
De essentie van helen, opvoeden, hulpverlenen is de ander graag zien.

 

En een held van een hulpverlener, die:

Praat vrijmoedig
En-en denkt en doet
Aanvaardt Anderszijn
Creëert coöperatief
Ervaart eigenwaarde
Een vredevolle omgang met elkaar in deze superdiverse samenleving is niet soft, het vereist doorgedreven skills.