Interculturele competentie in de praktijk: het PEACE-model

 Een interactieve workshop vol wijsheid en ervaringsleren

Onderstaande workshop kan gepland worden in je eigen organisatie.

Migratie is van alle tijden, maar de diversiteit van onze maatschappij kent vandaag een hoogtepunt. Die superdiversiteit roept bij veel mensen onzekerheid op, verwarring, angst en weerstand. Zowel in het dagelijkse contact als in de zorg rijst de vraag hoe we daarmee omgaan.

Hulpverleners, leerkrachten, trainers, leidinggevenden,… hebben bij interculturele contacten nood aan een leidraad. Fanny Matheusen ontwikkelde daarvoor het inspirerend LOVE & PEACE-model om vanuit een andere kijk anders te gaan handelen. In haar boek “Mijn held is een hulpverlener” staan tientallen praktische tools, samen met getuigenissen van helden in menselijkheid. Je leert er de talenten kennen waarover die helden beschikken en je ontdekt de innerlijke leerweg die je als dienstverlener kan volgen.

In deze workshop gaan gidsen we jou van heterogeniteit naar heterogenialiteit. Je oefent de skills van de methode, reflecteert op je eigen handelen en leert nieuwe kaders kennen. En dat toegepast op jouw praktijk.

De workshop kan gepland worden in je eigen organisatie:

  • als workshop van 1 dag of een halve dag
  • als (academische) lezing

Voor een optimale wisselwerking beperken we de groepsgrootte tot 16 deelnemers. Bij grotere groepen kunnen ook 2 begeleiders worden geboekt.

Interesse? Stuur een bericht naar info@goes-thing.be