Interculturele competentie in de praktijk: het PEACE-model

 Een interactieve workshop vol wijsheid en ervaringsleren

Onderstaande workshop kan gepland worden in je eigen organisatie. Momenteel hebben we 2 activiteiten rond de workshop in open aanbod:

1. Ben je verantwoordelijk voor het samenstellen van het vormings- of opleidingsprogramma in je organisatie? Ben je als leidinggevende zoekende hoe je medewerkers het best te ondersteunen? Volg dan de workshop in ons open aanbod. Je vergroot enerzijds je eigen skills en leert meteen onze aanpak, ons aanbod en de lesgevers kennen.
Op maandag 23 april 2018 van 9.30 tot 16.30 uur organiseren we de workshop in Mechelen. Kostprijs: 195 euro excl BTW. Je ontvangt het boek “Mijn held is een hulpverlener” en een lunch.

Inschrijven workshop 23/4

De exacte plaats wordt nog bekend gemaakt. In elk geval goed bereikbaar met het Openbaar Vervoer.


2. Ben je trainer, docent, coach? Wil je zelf de tools in handen krijgen om de workshop, of delen ervan, te verwerken in je eigen lesprogramma? Kom dan naar onze Train the Trainer op dinsdag 24 april van 9.30 tot 16.30 uur in Mechelen. Kostprijs: 245 euro excl BTW. Je ontvangt het boek “Mijn held is een hulpverlener” en een lunch.
Het aanbod is helemaal op maat van docenten met vakken waar diversiteit, migratie, interculturaliteit,… aan bod komen. We brengen een hanteerbaar model en inspirerende werkvormen.

Inschrijven Train the Trainer 24/4

De exacte plaats wordt nog bekend gemaakt. In elk geval goed bereikbaar met het Openbaar Vervoer.

Volg je zowel de workshop als de Train the Trainer, dan vragen we 390 euro (normale prijs: 440 euro.


Migratie is van alle tijden, maar de diversiteit van onze maatschappij kent vandaag een hoogtepunt. Die superdiversiteit roept bij veel mensen onzekerheid op, verwarring, angst en weerstand. Zowel in het dagelijkse contact als in de zorg rijst de vraag hoe we daarmee omgaan.

Hulpverleners, leerkrachten, trainers, leidinggevenden,… hebben bij interculturele contacten nood aan een leidraad. Fanny Matheusen ontwikkelde daarvoor het inspirerend LOVE & PEACE-model om vanuit een andere kijk anders te gaan handelen. In haar boek “Mijn held is een hulpverlener” staan tientallen praktische tools, samen met getuigenissen van helden in menselijkheid. Je leert er de talenten kennen waarover die helden beschikken en je ontdekt de innerlijke leerweg die je als dienstverlener kan volgen.

In deze workshop gaan gidsen we jou van heterogeniteit naar heterogenialiteit. Je oefent de skills van de methode, reflecteert op je eigen handelen en leert nieuwe kaders kennen. En dat toegepast op jouw praktijk.

De workshop kan gepland worden in je eigen organisatie:

  • als workshop van 1 dag of een halve dag
  • als (academische) lezing

Voor een optimale wisselwerking beperken we de groepsgrootte tot 16 deelnemers. Bij grotere groepen kunnen ook 2 begeleiders worden geboekt.

Interesse? Stuur een bericht naar info@goes-thing.be