Weekend Actieve hoop

26 en 27 mei 2018, Lubbeek
Inschrijven

Ben je verontwaardigd over de staat van de wereld en overweeg je om je te gaan inzetten voor een actie of doel, maar weet je nog niet goed wat? Of hoe het dan moet?
Wil je iets doen met het gevoel dat het vijf voor twaalf is om iets te doen aan deze doorrazende wereld?
Maar wat is jouw plaats in het geheel? Wat kan jouw bijdrage zijn? Hoe kan je overgaan tot actie?
Het weekend ‘actieve hoop’ is er voor jou!

waterdrops-1377560 freeimages.com

In het weekend gaan we aan de slag met oefeningen van de eco-activiste en filosofe Joanna Macy. Beseffend dat we leven in de tijd van ‘De Grote Ommekeer’, is zij op zoek gegaan naar de diepere lagen van bewustzijn die ons kunnen helpen de juiste dingen te doen in het leven. Zij verbindt innerlijke transitie met activisme in de buitenwereld, binnenmotor met buitenkracht.
We werken met jou en met de kracht van de groep op een diep democratische manier aan bewustwording.
We brengen ook verbeelding als toegangspoort naar onze emoties in: door kleur, dans en zang samen te beleven.
Het wordt een weekend waar body, mind en e-motion aangeraakt zullen worden. En ook een weekend waarin jij kan ontdekken, kiezen en bepalen wat voor jou een passende weg is daarin. We verkennen onze horizontale verbindingen met mensen en we kijken naar onze verticale verbindingen tussen kosmos en aarde.
Je ervaart dat jij in de wereld bent en de wereld ook in jou aanwezig is.
Het weekend geeft je een boost om met de opgedane inzichten en verwerkte emoties weer die wereld in te stappen met niet alleen een goede intentie, maar ook een droom die werkelijkheid kan worden. Meer geaard en meer verbonden.

Persoonlijk vind ik dit weekend een unieke kans, voor iedereen die maar een beetje begaan is met wat er in de wereld gebeurt, tot inspirerende ontmoetingen en een herbronningsgelegenheid, zelfs al ben je een beetje opgebrand je komt als herboren terug thuis!? voor mij zelfs een beetje thuiskomen bij mezelf!?
— een deelnemer

Voor en met wie?

Voor iedereen die bezig is met transitie, innerlijke transitie en/of activisme in de wereld daarbuiten.
Voor mensen die daar alleen mee bezig zijn of mensen die in een transitiegroep, actiegroep, vrijwilligersgroep zitten.
Voor mensen die al jarenlang ploeteren en voor zij die net wakker geworden zijn en zoekend. Wees welkom!

Het weekend wordt begeleid door Fanny Matheusen (trainer in Deep Democracy) en Marleen Van Schoor (trainer in Kleuren-wijs ), allebei voelen ze zich verbonden met het gedachtengoed van Joanna Macy, allebei zijn ze op hun eigen wijze bezig met transitie.

Fanny: “Waarom ik dit weekend in de wereld wil zetten? Ik vind de oefeningen die Joanna bij elkaar gebracht heeft zo zinvol en ook mooi. Dit werk raakt mij telkens weer op een heel diep niveau en ik ben dankbaar mensen hierin te mogen begeleiden.”

Marleen: “Ik wil op een eigenwijze bijdragen om via zang, muziek, spel en creativiteit mensen hun eigen schatten te laten ontdekken: hun eigen kleur…en uiteindelijk het goud dat in hen zelf zit. Zodanig dat mensen vanuit hun unieke kracht zaken kunnen neerzetten in de wereld.”

Waar? Het weekend gaat door in Groepsverblijf Drogenhof, Drogenhof 51, 3210 Lubbeek. Goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Wanneer?  Het weekend start op zaterdag 26 mei om 9u30 en eindigt op zondag 27 mei om 16u. Je bent bij de start welkom om 9u voor koffie/thee en installatie. We sluiten het weekend af met opruimen en koffie/thee.

Kostprijs? Je betaalt standaard 360 euro voor het weekend inclusief overnachtingen en maaltijden. De Belgische Staat heft ook een BTWtarief van 21% op leren. Dat komt er dus nog bij.
Kan je wat meer betalen dan de standaardprijs, dan is dit fijn. Het helpt ons om andere mensen korting te kunnen geven voor wie deze standaardkostprijs te hoog ligt. Sharing is caring!

> Inschrijven graag via dit formulier