Interculturele competentie in de praktijk: het PEACE-model

 Een interactieve workshop vol wijsheid en ervaringsleren

Maandag 18 december van 9.30 tot 16.30 uur
Bar Marie, Stationsstraat 55, Mechelen

> Inschrijven kan niet meer, de workshop is volzet. Wil je op de hoogte blijven van nieuwe data? Laat het ons weten via info@goes-thing.be

Migratie is van alle tijden, maar de diversiteit van onze maatschappij kent vandaag een hoogtepunt. Die superdiversiteit roept bij veel mensen onzekerheid op, verwarring, angst en weerstand. Zowel in het dagelijkse contact als in de zorg rijst de vraag hoe we daarmee omgaan.

Hulpverleners, leerkrachten, trainers, leidinggevenden,… hebben bij interculturele contacten nood aan een leidraad. Fanny Matheusen ontwikkelde daarvoor het inspirerend LOVE & PEACE-model om vanuit een andere kijk anders te gaan handelen. In haar boek “Mijn held is een hulpverlener” staan tientallen praktische tools, samen met getuigenissen van helden in menselijkheid. Je leert er de talenten kennen waarover die helden beschikken en je ontdekt de innerlijke leerweg die je als dienstverlener kan volgen.

In deze workshop gaan gidsen we jou van heterogeniteit naar heterogenialiteit. Je oefent de skills van de methode, reflecteert op je eigen handelen en leert nieuwe kaders kennen. En dat toegepast op jouw praktijk.

Kostprijs: 195 euro (je ontvangt gratis een lunch en het boek “Mijn held is een hulpverlener”)

We bieden deze workshop aan een kennismakingstarief aan. Ben je verantwoordelijk voor het samenstellen van het vormings- of opleidingsprogramma in je organisatie? Ben je als leidinggevende zoekende hoe je medewerkers het best te ondersteunen?

Volg dan de workshop. Je vergroot enerzijds je eigen skills en leert meteen onze aanpak, ons aanbod en de lesgevers kennen.

De workshop kan later gepland worden in je eigen organisatie:

  • als workshop van 1 dag of een halve dag
  • als (academische) lezing

Interesse? Stuur een bericht naar info@goes-thing.be